Nigel Osborne, aktivista 'Baršunaste revolucije', na protestima u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Nigel Osborne, aktivista 'Baršunaste revolucije', na protestima u Mostaru

Protestno okupljanje na Španskom trgu u Mostaru danas je podržao i Nigel Osborne poznati aktivista „Baršunaste revolucije“, koji će se večeras na okruglom stolu obratiti članovima mostarskog Plenuma, javlja dopisnik Anadolu Agnecy (AA).

„Osjećam lijep miris u Bosni. Ovdje su mladi ljudi fenomenalni. Ne znam odakle su došli. Odjednom su se pojavili iz mraka. Treba ići dalje do konačnih promjena“, kazao je Osborn.


Nigel Osborne, Foto: AA

Istakao je da je optimista za bosansku ekonomiju i rekonstrukciju države. Iskoristio je priliku da evocira uspomene od prije 50 godina kada je prvi put došao u Mostar.

Protestanti u Mostaru očekuju najavljeno zasjedanje Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) na kojoj bi se trebalo raspravljati o njihovim zahtjevima o smijeni Vlade.

„Mi ćemo čekati do kraja mjeseca na njihov odgovor“, rekao je Feđa Fajić, član koordinacionog odbora Plenuma građana i građanki Mostara. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije