BiH / Nezavisni odbor danas pravi rang-listu kandidata za direktora SIPA-e

21. 10. 2019. u 08:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da utvrde rang listu kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Na sjednici će biti obavljeni razgovori sa kandidatima koji ispunjavaju uslove javnog konkursa za izbor novog direktora SiPA-e. U utrci za direktora SIPA-e su Perica Stanić, aktuelni direktor kojem mandat ističe početkom novembra, Darko Ćulum, direktor Policije Republike Srpske, Žarko Laketa, bivši čelnik policije u Trebinju i Goran Zubac, smijenjeni direktor SIPA-e.

Za izbor novog direktora SIPA-e bit će ključan intervju, ali i iskustvo kandidata.

Članovi Nezavisnog odbora razmotrili su u septembru prijave pristigle na konkurs za izbor direktora SIPA-e i utvrdili da od pet prijavljenih kandidata četiri ispunjavaju uslove.

Prema proceduri, Nezavisni odbor dostavlja rang listu ministru sigurnosti u Vijeću ministara Draganu Mektiću koji je, prema zakonom predviđenim procedurama, dostavlja Savjetu ministara koji imenuje novog direktora ove policijske agencije, piše Patria


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA