Nezavisni blok: Gudeljević i Turković potvrđuju da nas vodi garnitura varalica

1
Radiosarajevo.ba
Nezavisni blok: Gudeljević i Turković potvrđuju da nas vodi garnitura varalica
Foto: Nezavisni blok / Logo

Nezavisni blok ocjenjuje kako su svojim izjavama o nabavci vakcina ministrice Ankica Gudeljević i Bisera Turković danas u potpunosti razobličile prirodu trenutne vlasti u Bosni i Hercegovini i pokazale da ove građane kroz najveću pandemiju ove generacije vodi garnitura prevaranata i varalica.

Mišljenja su da je ovo Vijeće ministara potvrdilo kako nema nikakav kredibilitet ni u zemlji ni u inostranstvu i dosadašnje iskustvo sa ispunjavanjem njegovih međunarodnih obaveza nikoga ne može uvjeriti kako je za neisporuku vakcina kriv neko drugi.

"Sve za što su bh. vlasti sposobne jeste prebacivanje krivice i Nezavisni blok ih poziva da uvjerenje u svoju ispravnost dokažu pokretanjem postupaka protiv međunarodnih organizacija zaduženih za distribuciji vakcina onako kako je to najavio predsjedavajući VM Zoran Tegeltija. Biće zanimljivo vidjeti šta će u tom slučaju pokazati proces i hoće li Vijeće ministara stati iza onoga što sada govore.

Posebno je skandalozna izjava Bisere Turković prema kojoj je afera oko uvoza respiratora obeshrabrila potencijalne uvoznike vakcina. Njeno opravdanje kako su "svi htjeli da sve bude perfektno administrativno uređeno" pokazuje da za ovu vlast transparentno i pošteno poslovanje jednostavno nije opcija", navode u saopćenju.

"Naša vlast funkcioniše na mehanizmima laži i prevara i to se pokazalo u svemu što su do sad obećali građanima, ali i međunarodnoj zajednici. Kako od ljudi koji nisu u stanju ni stvari neophodne za spašavanje života nabaviti na pošten način očekivati da išta drugo urade pošteno," kaže generalni sekretar Nezavisnog bloka Vedad Gačanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije