Nezadovoljni radnici Krivaje blokirali magistralni put M17

Fena, Anadolija
Nezadovoljni radnici Krivaje blokirali magistralni put M17
Foto: Anadolija / Protest radnika Krivaje/arhiv
Zbog protesta radnika od 18.20 sati obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Zenica - Žepče u mjestu Želeća, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Naime, blizu 250 uposlenika zavidovićke kompanije Krivaja Mobel okupilo se danas ispred zgrade Općinskog suda u Zenici.

Na ovaj način željeli su skrenuti pažnju u vezi tužbe i zakazanog ročišta između tužitelja IP Krivaja i tuženog PD Krivaja Mobel.

Agonija radnika Krivaje Mobel traje mjesecima, te su danas u Zenici radnici zaprijetili da ukoliko sud danas ne donese odluku u korist radnika, očajni uposlenici blokirat će magistralni put M17.

Blokada tog dijela puta trenutno traje.

Podsjetimo, proteklih mjeseci očajni radnici dva puta su blokirali magistralni put M17 kao i sve prometnice u Zavidovićima.  Krivaja je nekada slovila za privrednog giganta i upošljavala je 14.000 radnika te imala poslovnice diljem bivše Jugoslavije i Evrope.

Cijelokupnu imovinu koja obuhvata sve proizvodne pogone, skladišta, upravnu zgradu i hotel Kristal, Ortačka grupa kupila je za 8,7 miliona KM.




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije