Nevrijeme zahvatilo Sarajevo: Pada jaka kiša, praćena grmljavinom

0
Radiosarajevo.ba
Nevrijeme zahvatilo Sarajevo: Pada jaka kiša, praćena grmljavinom
Foto: Radiosarajevo / Sarajevo rashladio ljetnji pljusak

Veliko nevrijeme danas je oko 13 sati zahvatilo Sarajevo.

Crni oblaci nadvili su se nad bh. prijestolnicom te je počela padati jaka kiša, praćena grmljavinom.

Meteorolozi su za danas u Bosni i Hercegovini najavili da će popodne doći do lokalnih pljuskova, ponegdje praćeni grmljavinom, u centralnm, istočnim, jugoistočnim područjima Bosne i mjestimično u Hercegovini.

Ima li dogovora o izmjenama Izbornog zakona?

Ima li dogovora o izmjenama Izbornog zakona?

Vjetar slab, uglavnom, sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 34 do 40 stepeni.

Slično vrijeme očekuje se i narednih dana. Objavljena je prognoza do četvrtka:

ZA 5.07.2022 (Utorak)., prije podne pretežno sunčano. Tokom dana u Bosni postupan porast oblačnosti praćen kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnijim padavinama i jakim udarima vjetra. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a najviša dnevna temperatura od 29 do 35, na jugu do 39 stepeni.

ZA 6.07.2022 (Srijeda)., jutro i veći dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, a u ostatku dana prestanak padavina i razvedravanje. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a najviša dnevna temperatura od 26 do 33, na jugu do 36 stepeni.

ZA 7.07.2022 (Četvratak)., prije podne sunčano. Tokom poslijepodneva postupno naoblačenje sa sjeverozapada. U kasnim večernjim satima kiša se očekuje u na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stepenu, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije