Nevjerovatni prizori nadomak Sarajeva: Grad prekrio cestu, kao da je januar

1
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatni prizori nadomak Sarajeva: Grad prekrio cestu, kao da je januar
Printscreen / Bjelašnica, 11. juli 2021.

Veliko nevrijeme praćeno grmljavinom, kišom i gradom pogodilo je u nedjelju u popodnevnim satima područje Bjelašnice.

Na snimku koji je objavila građanka Sarajeva na Facebooku vidi se ogromna količina leda na kolovoz na dionici Bjelašnica-Krupac.

"Bjelašnica..trenutna...grad", napisala je Suada Ćesko-Dedić.

Prizori sa Bjelašnice su nestvarni, kao da je januar.

"Snimak je od 14.15 sati. Bilo je strašno, a ovo je snimak nakon nevremena. Nevrijeme i padanje grada trajalo jre nekih 20 minuta", dodala je  Suada Ćesko-Dedić za portal Radiosarajevo.ba, čiji snimak objavljujemo uz njenu dozvolu.

Meteorolozi FHMZ su za danas najavili pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom.

"Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine su mogući poslijepodnevni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Hercgovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura 24 do 30, na jugu do 35 °C.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju uglavnom poslije podne. Dnevna temperatura oko 27 °C", navodi se u prognozi za nedjelju FHMZ.

Za ponedjeljak najavljeno je slično vrijeme.

"Sutra u Bosni jutro umjereno oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 36 °C.

U Sarajevu umjereno oblačno uz postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura oko 17, dnevna oko 30 °C", piše na stranici FHMZ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije