Nevenka Savić preuzela dužnost direktorice DEI-a

Radiosarajevo.ba
Nevenka Savić preuzela dužnost direktorice DEI-a

Nevenka Savić je danas preuzela dužnost direktorice Direkcije za evropske integracije BiH (DEI), javlja novinska agencija Fena.

Savić je odmah po preuzimanju dužnosti održala Kolegij s prvim saradnicima radi dogovora o preuzetim zadacima i planiranim aktivnostima u narednom periodu, saznaje Fena.

Nevenka Savić je na konkursu za čelnu funkciju u DEI-u bila drugoplasirana kandidatkinja pa ju je agencija za državnu službu BiH (ADS) ju je imenovala na ovu poziciju, nakon što je od nje odustala Lidija Topić, koja je bila prvoplasirana na ovom konkursu.

Nevenka Savić je dosad obavljala dužnost državne koordinatorice za reformu javne uprave.

U DEI-u najavljuju da nova direktorica namjerava uskoro da se i zvanično obrati medijima o planiranim aktivnostima.

Direkcija za evropske integracije BiH nije imala direktora još od januara, kada je direktor Osman Topčagić otišao na mjesto ambasadora u Briselu.

Susret s predsjedavajućim Vijeća ministara


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić primio je danas novoimenovanu direktoricu Direkcije za evropske integracije (DEI) Nevenku Savić, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg.

Špirić je čestitao Savićevoj stupanje na dužnost direktora DEI i poželio joj puno uspjeha u budućem radu.


Foto: Služba za informiranje Vijeća ministara

Predsjedavajući Špirić je izrazio zadovoljstvo što je formalno-pravno okončana procedura izbora direktora ove institucije, koja je od velikog značaja u procesu evropskih integracija BiH.

Špirić je ovom prilikom naglasio da je od velike važnosti da na čelu DEI bude kredibilna osoba sa zavidnim iskustvom koja će dati novu dimenziju u evropskim integracijama BiH i obezbijediti da se ovaj proces odvija odgovorno.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije