'Nestala' Sarajka: Jučer je tražili u čitavoj BiH, a danas...

Radiosarajevo.ba
'Nestala' Sarajka: Jučer je tražili u čitavoj BiH, a danas...
/ Dženana Bešić
Građani i građanke cijele Bosne i Hercegovine jučer su se rastužili informacijom da je u Sarajevu nestala 20-godišnjakinja, nakon što je policija zamolila za pomoć, te poželjeli svi pomoći porodici.

Naime, na stranicama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pojavila se informacija o nestanku 20-godišnje Dženane Bešić, koja se udaljila od kuće 25. avgusta. No, kako piše Dnevni avaz, djevojka je živa i zdrava i pronađena još 2. septembra u Vitezu.

Njena majka Amira Bešić je, naime, 25. avgusta prijavila pripadnicima Treće policijske uprave da je istog dana u 12.30 sati iz kuće u ulici Adema Buča na broju 497, sarajevska općina Novi Grad, bez traga i glasa nestala njena kćerka Dženana Bešić. Potraga za djevojkom pojavila se tek nedavno na internetskoj stranici MUP-a KS.

Ekipa Avaza jučer je bila u naselje Buča Potok, gdje se nalazi navedena adresa s koje je otišla djevojka. Tamo su zatekli članove porodice Beganović, koji tu žive kao podstanari, koji su ih dočekali s velikim čuđenjem i odmah kazali da je ona pronađena živa i zdrava.

"Pa, njena majka je odmah obavijestila policiju", kazali su nam članovi porodice Beganović.

A gdje se trenutno nalazi Dženana, sagovornici su kazali da je “na sigurnom”.

"Pronađena je u Vitezu, gdje se sretno udala. Putem Vibera i Skype njena majka je razgovarala s njom te je gledala. Saznali smo da je taj momak, za kojeg se udala, dobar i da ima sve što joj je potrebno. Ona je sretna i kazala je da se ne namjerava vraćati kući", kazali su sagovornici.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije