Nestala Sarajka javila majci da je živa, policija i dalje traga za njom

J. Ć.
Nestala Sarajka javila majci da je živa, policija i dalje traga za njom
Facebook / Ines Jahović
Ines Jahović iz Sarajeva, koja je posljednji put viđena u Mostaru 12. oktobra, je živa.

Ove informacije za Radiosarajevo.ba potvrdila je majka nestale djevojke, Jasminka  Forthuber. 

Potraga / Dvije sedmice od nestanka: Šta se dogodilo sa Sarajkom Ines Jahović

"Ono što vam mogu potvrditi jeste da sam saznala da je moja kćerka živa i zdrava, iako nismo u kontaktu", rekla je kratko Forthuber. 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su za Radiosarajevo.ba rekli da su i oni za ovu vijest čuli sa društvenih mreža te da će u toku dana imati više informacija. 

Podsjetili su da im njen nestanak nikako nije prijavljen, ali da rade na ovom slučaju na osnovu raspisane potrage zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo - utaja, na štetu A. N. iz Sarajeva. 

Podsjetimo, kako je za Radiosarajevo.ba ranije izjavila njezina majka Jasminka Forthuber, Ines je posljednji put viđena 12. oktobra u Mostaru, gdje je stala da prenoći sa svojom drugaricom na putu za Zagreb.

"Prije nego što se zaputila sa prijateljicom za Zagreb, iznajmila je automobil u Sarajevu. Na putu su zastale u Mostaru gdje su odlučile prenoćiti, da bi se istu noć posvađale. Nakon svađe, prijateljica koja je bila s njom se vratila u Sarajevo, da bi se za Ines od tog trenutka svaki trag izgubio", kazala je tada za Radiosarajevo.ba Jasminka Forthuber.

Prema tvrdnjama majke nestale djevojke, njena prijateljica se ne sjeća u kojem su motelu odsjele, kao niti približne lokacije gdje bi se mogao nalaziti taj motel.

Na osnovu GPS-a s automobila, Škoda Fabia plave boje koju je rentala zadnji put je locirana u mostarskoj ulici Drage Palavestre.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije