Nestala 15-godišnja Samira iz Bugojna se vratila kući

L. K.
Nestala 15-godišnja Samira iz Bugojna se vratila kući

Samira Sadiković iz Bugojna nestala je u petak, 20. jula, i otada joj se gubio svaki trag. Njeni roditelji i policija 24. jula su zamolili javnost da im se jave svi koji imaju bilo kakav trag koji bi mogao odvesti do nje. Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba petnaestogodišnja Samira je vraćena kući svojim roditeljima. 

Danas smo opet kontaktirali Samirinog oca Namira Sadikovića koji nam je potvrdio ovu informaciju.

"Imali su dojavu od nekog mladića koji je primijetio  maloljetnu Samiru na bugojanskoj planini Rostovo, tako da je tamo i locirana. Kući je dovedena oko 17 sati jučer", rekao je Sadiković.

Otac govori da ne može opisati šta su prošli ovih dana dok nisu znali gdje je i šta je s njihovom Samirom. Napominje da briga ne prestaje jer sada imaju problem što Samira neće da priča.

"Upravo smo krenuli u policiju da damo izjavu, pa ćemo ići kod socijalnog radnika i psihologa. Nadam se da ćemo doći do nekog objašnjenja gdje je bila toliko dana i šta je s njom."

Samirin otac se zahvaljuje svima koji su pomogli da se pronađe njegova kćerka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije