Nestala djevojčica iz Sarajeva, a zatim viđena u bugojanskom kafiću

Radiosarajevo.ba
Nestala djevojčica iz Sarajeva, a zatim viđena u bugojanskom kafiću

Šesnaestogodišnjoj Medini Čuturi iz Sarajeva od četvrtka se gubi svaki trag. Djevojčica je posljednji put viđena kada je krenula u školu do koje nije stigla. Dnevni avaz kontaktirao je njenu majku Lidiju, koja je rekla da je dobila poziv od čovjeka iz Bugojna, koji tvrdi da je Medinu vidio u tom gradu u četvrtak navečer, kako radi u jednom kafiću.

''Rekao mi je da je Medina trebala da otputuje za Austriju sa čovjekom kojeg taj Bugojanac poznaje. Međutim, nije otišla u inostranstvo jer navodno još nije definitivno to odlučila. Međutim, koliko znam, ona nema pasoš. O svemu ovome već je upoznata i policija i kako nam je rečeno raspisana je potraga za djevojčicom'', potvrdila je u razgovoru za Dnevni avaz Medinina majka Lidija. 

Prema njenim riječima, i ranije se dešavalo da Medina odlazi od kuće, ali se svaki put vraćala sama ili nakon što je pronađena policija. Kao razloge svog čestog odlaska od kuće Medina navodi, tvrde njeni članovi porodice, zbog problema u kući. No, njena majka tvrdi da tih problema nema.

Inače, Medinini roditelji su razvedeni i ona živi s majkom i bratom, a kako tvrde članovi porodice, njen otac ne želi da čuje za nju.

Mole se svi koji nešto znaju da o tome odmah obavijeste najbližu stanicu policije ili majku na telefon +387 62 304 381

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije