Nešić na vježbi u Azerbejdžanu: Prisustvuje operativno taktičkoj vežbi

1
Fena
Nešić na vježbi u Azerbejdžanu: Prisustvuje operativno taktičkoj vežbi
Foto: Ministarstvo sigurnosti BiH / Nešić u zvaničnoj posjeti Azerbejdžanu

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić, s delegacijom Ministarstva, boravi u zvaničnoj posjeti Azerbejdžanu.

Na poziv ministra za vanredne situacije Kamaladina Hejdarova, ministar Nešić prisustvuje operativno taktičkoj vežbi jedinica te zemlje.

Hejdarov je predstavio kapacitete jedinica koje funkcionišu u okviru ministarstva za vanredne situacije Azerbejdžana, a nakon toga upriličena je vježba za delegacije Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine kao i delegaciju Međunarodne organizacije civilne zaštite sa sjedištem u Ženevi.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

U razgovorima, koje je Nešić imao s predstavnicima Međunarodne organizacije civilne zaštite, generalnom sekretarkom Njoupouo Mariatou i direktorkom za međunarodnu saradnju Saltanat Tashmatovom, potvrđena je volja obje strane za intenziviranjem saradnje radi dalje razmjene iskustava i uspostavljanja što čvršćih veza s državama članicama u oblasti vanrednih situacija, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije