Nermin Ogrešević: 'Ko je sumnjao da će Dodik izgurati svoje?'

12
Radiosarajevo.ba
Nermin Ogrešević: 'Ko je sumnjao da će Dodik izgurati svoje?'
Foto: NES BiH / Nermin Ogrešević

Predsjednik Narodnog europskog saveza Nermin Ogrešević oglasio se na Facebooku povodom objave da se na tender vezan za izgradnju nove zgrade Uprave za indirektno oporezivanje u Banjoj Luci javila samo jedna firma, navodno bliska predsjedniku manjeg bh. entiteta RS Miloradu Dodiku. 

Objavu Nermina Ogreševića prenosimo u cijelosti:

"Dodik je došao do željenih 100 miliona KM za zgradu UIO BiH, ko je sljedeća meta?

Gol za Željezničar: Plavi stigli do vodstva i podigli Grbavicu 'na noge'

Gol za Željezničar: Plavi stigli do vodstva i podigli Grbavicu 'na noge'

Ko je sumnjao da će Dodik izgurati svoje kada su se prvi put pojavile informacije da pritišće partnere u vlasti da posao kupovine zgrade UIO BiH u Banjoj Luci dodijele Miletu Radišiću, biznismenu bliskom upravo lideru SNSD-a, ovih dana shvatio je koliko je politički naivan.

Ponuda je stigla, jedina, naravno od Radišićeve firme, a kako se i očekivalo vrijednost je 100 miliona maraka. Namirili se na parkingu, čija cijena kvadrata košta kao i poslovnog prostora.
Dodik očito bez problema uspijeva realizirati sve svoje ciljeve. Pitanje je, osim države BiH, ko je sljedeća meta, odnosno budžet koje državne institucije.

Dodik je došao do željenih 100 miliona KM za zgradu UIO BiH, ko je sljedeća meta? Ko je sumnjao da će Dodik izgurati...

Posted by Nermin Ogresevic on Thursday, January 18, 2024

Trebamo li sumnjati da će Dodik provesti i preostale ciljeve? S obzirom na 'kompromisni' stav njihovih partnera u vlasti, Trojke, nažalost, ne trebamo!

Nema mnogo reakcija na 100 miliona KM za Dodikovog Radišića. Bošnjačkim predstavnicima u vlasti važnije je da pritišću opoziciju kako bi ispunili još jednu Čovićevu želju i imenovali Vukoju u Ustavni sud BiH.

Ne vide oni ni zastrašivanje povratnika u RS, banaliziraju proslavljanje neustavnog dana RS, ne čuju zloglasne Vučićeve poruke… baš kao i dobar dio bh. javnosti, koja se dotad zabavlja analizama NiP-ove Sabine Silajdžić i njenim pokušajima da izjednači 9. januar, neustavni dan bh. entiteta RS, s 1. martom, Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Pamet nam je dobrano razvučena. Vara se svako ko misli da će nam stranci vječno čuvati pozadinu dok su naše glave zabijene u pijesak."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije