Nermin Nikšić uoči sastanka: 'Razgovor je jedini ispravan put za BiH'

7
Radiosarajevo.ba
Nermin Nikšić uoči sastanka: 'Razgovor je jedini ispravan put za BiH'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine oglasio se uoči sastanka koji bi se trebao održati danas, 24. jula u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine sa Miloradom Dodikom, Draganom Čovićem i liderima 'Trojke'.

Premijer FBiH i lider SDP-a oglasio se na Facebook stranici, a objavu prenosimo u cijelosti:

"Bosna i Hercegovina je naša zajednička domovina, svih nas zajedno. Ako propada ili ako tone, svi  zajedno propadamo, svi tonemo. Možemo se mi svađati i psovati jedni druge koliko hoćemo, to neće spriječiti naše propadanje ili zaustaviti brod da potone.

Leeds uništio Norwicha i zakazao kartu za Wembley

Leeds uništio Norwicha i zakazao kartu za Wembley

Moja je obaveza razmišljati i o drugim ljudima koji sjede u tom brodu i čiji životi zavise od toga.
Ne smiju moj ego ili sujeta da stanu na put razvoja BiH, a sve više se počelo pričati o ratu. Ja ću i dalje insistirati na razgovoru i siguran sam da ćemo prije ili kasnije vidjeti da je to jedini ispravan pravac za BiH.

Hoće li naše svađe doprinijeti da bolje živimo i hoće li prestati blokade? Naravno da neće i zato biram drugačiji put, put razgovora jer jedino time mogu pomoći građanima.

Danas ćemo sjesti i dogovarati ono što naši prethodnici nisu uspjeli, a nisu ni probali riješiti za sve ove godine. Mi se ne bojimo razgovora jer znamo da nećemo pristati ni na šta što će ugroziti bilo čija prava, ni građana, ni naroda, a posebno nećemo pristati na nešto što bi oslabilo Bosnu i Hercegovinu.

Želim da svi shvatimo kako naši pregovori nisu boks meč u kojem je pobjednik onaj koji je zadao najviše udaraca, već da je ovo utakmica u kojoj mi igramo za isti tim, tim Bosne i Hercegovine, tim koji se želi plasirati za evropsko i svjetsko prvenstvo. To možemo samo ako igramo zajedno. Naravno da nema garancije da ćemo uspjeti, ali ako ne pokušamo sigurno nećemo. Zato ćemo pokušati opet."

SHVATIT ĆE SVI PRIJE ILI KASNIJE DA JE RAZGOVOR JEDINI ISPRAVAN PUT ZA BiH Bosna i Hercegovina je naša zajednička...

Posted by Nermin Nikšić on Monday, July 24, 2023

Podsjećamo, u Sarajevu će se u ponedjeljak, 24. jula u 18 sati održati sastanak vladajuće koalicije u Bosni i Hercegovini. 

Na sastanku će učestvovati, prema najavi, lideri Trojke Nermin Nikšić (SDP), Edin Forto (Naša stranka) i Elmedin Konaković (NiP), predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik (SNSD) i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragan Čović. 

Teme sastanaka za sada nisu poznate. Ovo je prvi sastanak lidera koalicije na državnom nivou od 30. juna u Konjicu, no Nikšić je uoči sastanka napisao:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Najnovije