Nermin Niksić sutra okuplja lidere: S kim i kako u vlast?

5
A. G. Z.
Nermin Niksić sutra okuplja lidere: S kim i kako u vlast?
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Lider Socijaldemokratske partije (SDP BiH) Nermin Nikšić sazvao je za sutra sastanak stranaka koje su na proteklim izborima podržale kandidata za člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, a prešle su izborni prag ili imaju šansu da ga pređu, rečeno je portalu Radiosarajevo.ba iz izvora bliskih predsjedniku SDP-a.

Sastanak će biti održan u prostorijama SDP-a, a tema sastanka je implementacija izbornih rezultata.

Na sastanku će tako učestvovati predsjednici SDP-a, Naroda i pravde, Naše stranke i stranke NES- Za nove generacije, budući da su ovo stranke koje su prešle prag od ukupno njih 11 koliko je podržalo Bećirovića. Sastanku će najvjerovatnije prisustvovati i predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) s obzirom da je ova stranka na nivou Federacije blizu da pređe izborni prag.

Drugi najveći britanski grad bankrotirao, duži više od 1,2 milijarde eura

Drugi najveći britanski grad bankrotirao, duži više od 1,2 milijarde eura

Izbori 2022:  Denis Bećirović još više povećao prednost u odnosu na Bakira Izetbegovića

Izbori 2022: Denis Bećirović još više povećao prednost u odnosu na Bakira Izetbegovića

Treba podsjetiti da je Nikšić prije nekoliko dana komentirao da li je za SDP BiH prihvatljiva koalicija sa SDA, te je poručio:

'Sa ovakvom SDA opterećenom brojnim aferama, sa ljudima koji se nalaze na crnoj listi, sa katastrofalnim iskustvima ne samo SDP nego svih koji su s njima sarađivali, naravno da nismo spremni sarađivati.

'Mislim da su poruke predstavnika međunarodne zajednice nedvosmislene. Ambasada SAD-a je jasno i glasno poručila da SDA štiti i provodi korupciju čime urušava državu i državne institucije. Pečat na ovakav jasan stav je stavljanje premijera Vlade Federacije Fadila Novalića na crnu listu, izjavio Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije