Nermin Nikšić: Normalan čovjek ne smije zaboraviti zločine u Ahmićima

17
Radiosarajevo.ba
Nermin Nikšić: Normalan čovjek ne smije zaboraviti zločine u Ahmićima
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Premijer Federacije BiH i predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić danas je u povodu sjećanja na 31. godišnjicu zločina u Ahmićima, poručio kako normalan čovjek ne smije zaboraviti zločine te da je krajnje vrijeme da se suočimo s istinom i stvari nazovemo pravim imenom.

"Normalan čovjek ne smije zaboraviti zločine. Ko ubije jednog nevinog čovjeka kao da je ubio cijeli svijet. Zato svi zločinci moraju biti kažnjeni. Nažalost mi kao da još živimo u prošlosti i od prošlosti.

Još uvijek pokušavamo falsifikovati činjenice, promijeniti istoriju, na kraju postajemo svi umorni od stalnih pokušaja nametanja 'svoje' istine kao jedine ispravne. Krajnje je vrijeme da se suočimo s istinom i stvari nazovemo pravim imenom.

Prihodi Starbucksa zbog bojkota drastično pali u prvom kvartalu ove godine

Prihodi Starbucksa zbog bojkota drastično pali u prvom kvartalu ove godine

Tek tada se možemo okrenuti sadašnjosti i budućnosti naše zemlje", objavio je premijer Nikšić na društvenoj mreži Facebook.

Podsjetimo, na današnji dan prije 31. godinu u akciji HVO-a ubijeno je 116 Bošnjaka u mjestu Ahmići kod Viteza. Najmlađa žrtva je bila tromjesečna beba, a najstarija 82-godišnja starica. Među ubijenima je bilo jedanaestero djece i 32 žene. Dio ubijenih nikada nije pronađen.

Normalan čovjek ne smije zaboraviti zločine. Ko ubije jednog nevinog čovjeka kao da je ubio cijeli svijet. Zato svi...

Posted by Nermin Nikšić on Tuesday, April 16, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije