Nermin Nikšić: Ne pristajem na izmjene Statuta kojima bi se povećao broj mandata predsjednika SDP-a

4
L. R.
Nermin Nikšić: Ne pristajem na izmjene Statuta kojima bi se povećao broj mandata predsjednika SDP-a
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Već sam više puta rekao da ne pristajem na izmjene Statuta kojima bi se povećao broj mandata predsjednika stranke, istaknuo je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine, te federalni primjer.

Nikšić je, reagirajući na navode koji su se pojavili danas u javnosti o tome kako će SDP Bosne i Hercegovine produžiti mandat aktuelnom predsjedniku za još dvije godine, izjavio:

"Nisam dio nikakvih aktivnosti koji idu u tom pravcu, niti ću biti. Ima li neko ko to priželjkuje, to nije pitanje za mene."

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Inače, 8. Kongres SDP-a zakazan je za 10. juni ove godine.

Nikšić za portal Radiosarajevo.ba podvlači kako je riječ o "izvještajnom kongresu".

Prema dnevnom redu Kongresa, razmatrat će se se izvještaj Verifikacijske komisije, očekuje se obraćanje Nermina Nikšiću (i gostiju), podnijet će se izvještaj o radu stranačkih tijela (između dva kongresa), te će se, između ostalog, iznijeti prijedlog Statuta SDP-a.

Nakon ovog kongresa, održat će se i deveti, koji će biti izborni. Ipak, Nikšić je početkom aprila ove godine, poručio kako se neće ponovo kandidirati za poziciju predsjednika stranke, te je i tada kazao:

"Ja sam na prošlom kongresu obećao svom nasljedniku da ću ostaviti Statut sa većim ovlaštenjima predsjednika. Što se tiče broja mandata, to nije tema niti se o tome govori da se promijeni Statut kako bi se povećao broj mandata predsjednika stranke."

Danas je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba kazao i ovo:

"Prema informacijama medija koji su to objavili, danas sam u Mostaru na sastanku s Draganom Čovićem, a ja se upravo vraćam iz Tuzle. Toliko."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije