Nermin Nikšić komentirao opoziv Srđana Mandića - pogledajte kako mu je načelnik Centra odgovorio

6
Radiosarajevo.ba
Nermin Nikšić komentirao opoziv Srđana Mandića - pogledajte kako mu je načelnik Centra odgovorio
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Srđan Mandić

Općinsko vijeće Centar Sarajevo na jučerašnjoj sjednici, 27. jula, prihvatilo je inicijativu za pokretanje opoziva načelnika ove sarajevske općine Srđana Mandića (NS). Kako se odznaje, referendum je zakazan za 17. septembar 2023. godine.

Nakon brojnih reakcija na odluku - sve o tome čitajte OVDJE - komentar je uputio i jedan od lidera Trojke, šef Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) te federalni premijer Nermin Nikšić.

"U svijetu je osnova demokratskih procesa formiranje novih većina. Tako smo danas svjedočili i formiranju većine koja želi opoziv načelnika sarajevske Općine Centar Srđan Mandić. Ne ulazeći u detalje ove inicijative, smatram da će riječ građana ipak biti presudna, kao što je bila i presudna pri izboru Srđana Mandića na izborima", smatra Nikšić.

Borenović odgovorio Dodiku i SNSD-u: Prestanite kukati. Jadnim prevarama se služite

Borenović odgovorio Dodiku i SNSD-u: Prestanite kukati. Jadnim prevarama se služite

Moje mišljenje, nastavio je, "a vjerujem i većine građana Centra, jeste da je Srđan Mandić jedan od boljih načelnika u Bosni i Hercegovini, a sigurno je puno bolji od svog prethodnika iz SDA": "Podrška SDP-a BiH je neupitna i uvjeren sam kako će iz, eventualnog, referenduma o njegovom opozivu izaći kao pobjednik."

Nikšićevu objavu komentirao je i Srđan Mandić, koji je napisao:

"Hvala, predsjedniče Nikšiću🌹🖐️"

/ Anketa

Podržavate li opoziv načelnika Srđana Mandića?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije