Nerin Dizdar posjetio Neum: 'Osuđujem ispisivanje nacionalističkih poruka'

9
Radiosarajevo.ba
Nerin Dizdar posjetio Neum: 'Osuđujem ispisivanje nacionalističkih poruka'
Foto: Facebook / Nerin Dizdar u posjeti Neumu i Rabranima

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine Nerin Dizdar posjetio je danas, 25. januara, Neum, nakon što su na fasadi jednog poslovnog objekta u ovom gradu osvanule nacionalističke poruke.

Kako je objavio Nerin Dizdar na svom Facebook profilu, razgovarao je i s vlasnikom ovog objekta, buregdžinice 'Sarajka'. 

"Nakon što su osvanuli ispisani grafiti na ugostiteljskom objektu čiji je vlasnik Jasmin Osmanović iz Neuma, posjetio sam danas lokalitet objekta 'Sarajka'.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Neum treba biti primjer suživota i mjesto s kojeg se šalju pozitivne poruke, te se stoga trebaju osigurati jednaka prava za sve članove zajednice.

Još jednom osuđujem ovaj čin i pozivam na dodatni angažman i profesionalan pristup nadležnih organa, kako bi počinioci bili adekvatno kažnjeni, a porodici Osmanović nadoknađena načinjena šteta.

Nakon što su osvanuli ispisani grafiti na ugostiteljskom objektu čiji je vlasnik Jasmin Osmanović iz Neuma, posjetio sam...

Posted by Nerin Dizdar on Thursday, January 25, 2024

Također sam razgovarao s povratnicima u neumskom naselju Rabrani.

Međutim, primjetno je da su na svim putokazima za Rabrane prelijepljeni nazivi ovog mjesta, što zbunjuje putnike koji žele stići u Rabrane.

Odmah sam kontaktirao nadležne u JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine i tražio reakciju kako bi se u što kraćem roku na putokazima ponovno istaknuo naziv Rabrani s kojim se identifikuju mještani ovog neumskog naselja i koje posjećuju brojni građani Bosne i Hercegovine u ljetnim danima.

Pozivam sugrađane da u ljeto nastave posjećivati Neum i tako podržavati domaći turizam, jer u razgovoru sa lokalnim stanovništvom se osjeti dobrodošlica i gostoprimstvo, unatoč postupcima pojedinaca", objavio je Dizdar. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije