Nepoželjni napustili abasadu Libije

Radiosarajevo.ba
Nepoželjni napustili abasadu Libije


Policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine odgovorni su za vanjsku sigurnost diplomatsko-konzularnih predstavništava u BiH, dakle i ambasade Libije, dok je zaštitarska agencija nadležna za ulazak i unutrašnju sigurnost te ambasade, saopćeno je danas iz bh. direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Spaljivanje Gadhafija u Sarajevu

Ambasador Libije u Bosni i Hercegovini je Direkciji i zaštitarskoj agenciji dao spisak s imenima akreditovanih uposlenika koji će jedino narednih dana moći ući u objekt Ambasade.

Ambasador je tražio da policijski službenici Direkcije uđu u objekt s ciljem njegove i zaštite imovine te službenih spisa s obzirom na to da je je u Ambasadi bio jedan broj osoba koje nisu njeni uposlenici niti njeno akreditovano osoblje.

Rukovodni policijski službenici Sektora nadležnog za osiguranje VIP osoba i objekata u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH bili su prisutni kada se ambasador u objektu Ambasade obratio osobama koje nisu njeni uposlenici zahtijevajući da je napuste, što su oni učinili, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije