Evo ko će biti novi ministri u KS: Ko je ispao iz igre, ko su nova lica?

Fena/Radiosarajevo.ba
Evo ko će biti novi ministri u KS: Ko je ispao iz igre, ko su nova lica?

Kandidat za premijera Kantona Sarajevo Mario Nenadić dostavio je Skupštini KS-a prijedlog kandidata za ministre u Vladi KS.

Budući da će skupštinsku većinu u narednom periodu činiti SDA, SBB i DF uz podršku jednog zastupnika BOSS-a, SDA je u novom sazivu Vlade KS dobila sedam ministarstva, SBB tri, a DF dva ministarstva.

Za ministricu pravde i uprave predložena je Mersa Kustura (SDA), za ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić (SDA), za ministricu komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč (SDA), za ministra saobraćaja Adi Kalem (SDA), za ministra finansija Jasmin Halebić (SDA), za ministra kulture i sporta Emir Hadžihafizbegović (SDA), a za ministra za boračka pitanja Senad Hasanspahić (SDA).

SBB je u Vladi KS predložio Ismira Jusku za ministra unutrašnjih poslova, Anisa Krivića za ministra obrazovanja, nauke i mladih te Jasnu Agić za ministricu rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica.

Ministri DF-a u Vladi KS trebali bi biti Rusmir Mesihović u svojstvu ministra zdravstva i Draško Jeličić u svojstvu ministra privrede.

Ova imena razlikuju se na dosadašnjih najava, odnosno prijedloge stranaka. Tako je DF, umjesto spornog  Gorana Mačkića, za ministra pravde predložio Jeličića, a SBB se umjesto Tee Mušić odlučilo za Jasnu Agić na čelu Ministarstva rada. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije