Nema razloga za paniku zbog nove gripe

Radiosarajevo.ba
Nema razloga za paniku zbog nove gripe

U Bosni i Hercegovini nema razloga za paniku kada je riječ o novoj gripi.U Federaciji BiH je registrirana 31 oboljela osoba, a posljednji potvrđeni slučajevi zabilježeni su u Ljubuškom i Mostaru.

Riječ je o oboljeloj djeci od kojih je jedno zadržano na bolničkom, a četvero je na kućnom liječenju. Svi su u stabilnom stanju.

U Srbiji i Hrvatskoj se broj oboljelih od pandemijske gripe ili virusa H1N1 povećava. Epidemija je prijavljena u Kraljevu i Čačku. U Srbiji je od nove gripe oboljelo oko 150 osoba, među kojima su najbrojnija djeca školskog uzrasta. Ipak, preventivnog zatvaranja škola neće biti.

U Hrvatskoj su u četvrtak bila 292 laboratorijski potvrđena slučaja, a registrirano je još 786 oboljelih s kliničkim znakovima gripe. Saopćeno je i da je u Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja tri dana evidentirano 70 osoba za koje se sumnja da su zaražene virusom nove gripe.

Vezano: U Splitu preminuo 61-godišnji bolesnik od nove gripe

rtvfbih.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije