Nema potvrde o dolasku kanadera iz Hrvatske

Radiosarajevo.ba
Nema potvrde o dolasku kanadera iz Hrvatske

Još nema službene potvrde o dolasku kanadera i pomoći iz zraka iz Hrvatske u gašenju požara koji je prije sedam dana izbio u podnožju planine Prenja na području Jablanice i zaprijetio tamošnjim naseljima, doznaje Fena od pomoćnika načelnika za Civilnu zaštitu općine Jablanica Omera Nezirića.

BiH traži međunarodnu pomoć u gašenju požara

"Ja sam preko sredstava za informiranje čuo za informaciju da su vlasti BiH zatražile u ponedjeljak međunarodnu pomoć u gašenju požara, ali službene informacija o dolaska te pomoći ovdje nemamo", kazao je Nezirić.

"Sinoć, sat vremena iza polnoći, buknuli su novi požari i u drugom dijelu općine", dodao je Nezirić, napominjući kako su se zbog toga
moralo angažirati dodatno ljudstvo koje ih je tek jutros uspjelo lokalizirati.

"Požar već sedam dana prijeti naseljima u općini Jablanica, a zbog nepristupačnog terena vrlo ga je teško gasiti. Gori nisko raslinje i šuma uz putnu komunikaciju prema Mostaru, na lokaciji Prenjska vrata", navodi Nezirić te dodaje da se bez pomoći iz zraka požar neće tako lako ugasiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije