Nema bh. državljana među stradalim u stravičnoj nesreći u Bugarskoj

0
Radiosarajevo.ba
Nema bh. državljana među stradalim u stravičnoj nesreći u Bugarskoj
Foto: EPA-EFE / S mjesta stravične nesreće

Prema informacijama Ambasade Bosne i Hercegovine u Sofiji, među najmanje 45 osoba stradalih u nesreći koja se rano jutros dogodila u Bugarskoj, nema bosanskohercegovačkih državljana.

Potvrđeno je to portalu Radiosarajevo.ba iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Albanska ministarka vanjskih poslova Olta Xhacka izjavila je da su žrtve današnje nesreće u Bugarskoj, u kojoj je stradalo 45 osoba, Albanci iz Sjeverne Makedonije.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Ona je to napisala na svom Facebook nalogu, uz izraze saučešća porodicama preminulih i dodala da su Albanija i Sjeverna Makedonija "bliske u ovim teškim trenucima".

U Bugarskoj je jutros oko tri sata stradalo najmanje 45 osoba kada se zapalio autobus sa sjevernomakedonskim registarskim tablicama na auto-putu od Sofije do Blagojevgrada.

Povrijeđeno je sedam osoba, koje su zbrinute u bolnici Pirogov u Sofiji.

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da među žrtvama tragične nesreće sjevernomakednoskog autobusa u Bugarskoj, ima i građana Srbije. On je dodao da je imao prilike da razgovara s jednim od preživjelih koji mu je rekao da se čula strašna eksplozija.

"Uspjeli su da slome jedan prozor i spasu nekoliko ljudi. Nažalost, drugi nisu uspjeli. Radi se o strašnoj tragediji jer najveći broj stradalih su mladi ljudi: 12 djece mlađe od 18 godina, a drugi su od 20-30 godina", rekao je Zaev.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije