Nelson na sastanku sa Kafedžićem i Selimovićem prozvao Tužilaštvo KS

2
Radiosarajevo.ba
Nelson na sastanku sa Kafedžićem i Selimovićem prozvao Tužilaštvo KS
Foto: Twitter / Nelson sa Kafedžićem i Selimovićem

Eric Nelson, američki ambasador u BiH, sastao se sa direktorom Ureda za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo Erduanom Kafedžićem i policijskim komesarom Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nusretom Selimovićem, te je pozvao Tužilaštvo Kantona Sarajevo da "slijedi njihov primjer."

“Važan sastanak sa šefom Ureda za borbu protiv korupcije Sarajevo Kafedžićem i sarajevskim policijskim komesarom Selimovićem. Ovi prvaci u borbi protiv korupcije su model za ostatak BiH i obojica se suočavaju sa pritiskom politički kontrolisanih institucija da zaustave svoj rad,” navedeno je u objavi Ambasade SAD na Twitteru.

"Međutim, ovoj fotografiji ova dva šampiona nedostaje jedan ključni dio. Bez pune podrške Tužilaštva Kantona Sarajevo, ove institucije ne mogu ostvariti svoj puni potencijal", dodaje se.

Istakli su također da Ured za borbu protiv korupcije i sarajevska policija "mogu računati na podršku Sjedinjenih Država u borbi protiv korupcije".

"Očekujemo da će Tužilaštvo Kantona Sarajevo slijediti njihov primjer", stoji u objavi ambasade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije