'Nekonstitutivnim' izjašnjavanjem protiv diskriminacije

Radiosarajevo.ba
'Nekonstitutivnim' izjašnjavanjem protiv diskriminacije


U narednim danima aktivisti koalicije "Jednakost" će obići više gradova BiH u sklopu kampanje "Građanin/građanka prije svega - za Bosnu i Hercegovinu bez diskriminacije!" gdje će se građani moći informisati o aktivnostima koalicije i dati podršku borbi protiv diskriminacije, javlja Fena.

Ulične akcije do kraja aprila bit će održane u Prnjavoru 12. aprila, u Tuzli i Živinicama 15., u Bijeljini i Brčkom 16., na Ilidži 17., u Hadžićima i Konjicu 18., u Travniku i Kotor Varoši 19, u Visokom 20., u Banjoj Luci 22., u Donjem Vakufu i Tesliću 23., u Jajcu i Goraždu 24., u Laktašima i Sarajevu 26, te u Bihaću 27 aprila.

Ova kampanja ima za cilj da ohrabri sve građane i građanke koji se ne prepoznaju u kategorijama "konstitutivnosti" ili se ne slažu s ustavnom diskriminacijom i vladavinom etnopolitike u Bosni i Hercegovini, da svojim "nekonstitutivnim" izjašnjavanjem na popisu pokažu protest protiv diskriminacije na etničkoj osnovi koja je ugrađena u ustav naše države, saopćeno je iz Koalicije "Jednakost".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije