Neka se SDA izjasni šta je: vlast ili opozicija?

Radiosarajevo.ba
Neka se SDA izjasni šta je: vlast ili opozicija?

Stranka demokratske akcije (SDA) treba da se odluči da li je u vlasti ili opoziciji, a SDPBiH je u pravu kada ih poziva da se definitivno opredijele, smatra potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić, naglašavajući da BiH treba budžet, jer je to jedan od uslova za njen napredak prema evropskim integracijama: 

„Oni koji to opstruiraju očito imaju neke druge namjere, ali onda bar neka pređu u opoziciju.“

Kako je objavila novinska agencija Fena, Radojičić navodi da bi BiH ponovo mogla ući u krizu, ako padne budžet: time bi i Vijeće ministara BiH ponovo bilo u krizi. 

Radojičić je u izjavi novinarima u Banjoj Luci naglasio da su međusobni odnosi SDA i SDPBiH njihova međustranačka stvar, ali da se SNSD tiču u onoj mjeri u kojoj mogu uticati na Vijeće ministara BiH. 

„Najblaže rečeno, nije korektno, ako nije i licemjerno, to što se stranka koja je pristala na fiskalni okvir i učestvovala u dogovoru 'šestorke' - u kojem je bio i dogovor o budžetu BiH - sada pravi nevješta“, smatra Radojičić. 

On je ocijenio da je SDPBiH u pravu u stavu da se ne može sjediti u vlasti i imati beneficije od svega toga i istovremeno biti protiv budžeta (zanimljiva konstatacija, pa još iz SNSD-a, op.a). Radojičić tvrdi da je već i ranije bilo sličnih situacija u kojima je SDA pokušavala „sjediti u vlasti i istovremeno glumiti opoziciju“. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije