Neka me vrijeđaju ekstremni navijači!

Radiosarajevo.ba
Neka me vrijeđaju ekstremni navijači!

Predsjednik Srbije Boris Tadić je na konferenciji za novinare nakon susreta sa članovima Predsjedništva BiH izjavio da je ponosan kada ga napadaju zbog toga što  sprovodi politiku regionalne saradnje, bilo da ga napadaju navijači ili intelektualci.

Tadić je - na novinarsko pitanje da li mu je važnije da bude “regionalni lider ili da štiti interese srpskog naroda” i šta kaže na optužbe da je “izdajnik” - odgovorio da bi volio kad bi „na kraju njegovog političkog posla” svi rekli da je izdajnik, a da svima bude bolje - i Srbima i Hrvatima i Bošnjacima.

“Kad god me neko napada što sprovodim ovakvu politiku vrlo sam ponosan. I kad protiv mene viču navijači na stadionima u Srbiji da treba da se ubijem ili prizivaju moju smrt, moram da kažem da sam ponosan. Ponosan sam ako su to navijači koji viču ‘nož-žica-Srebrenica”, ili navijači u Hrvatskoj koji viču ‘ubij Srbina’ ili bošnjački navijači koji to isto kažu”, istakao je predsjednik Srbije.

Tadić je zaključio da ljudi koji to viču nisu njegovi prijatelji: “To nisu moji prijatelji, ni među navijačima, ni među intelektualcima.”

On je u tom kontekstu pozvao sve političare u regionu da iskažu "regionalnu odgovornost", jer je to jedini način da se riješe zajednički problemi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije