Neira Dizdarević: Riješiti problem s evidentiranjem staža porodilja

0
Radiosarajevo.ba
Neira Dizdarević: Riješiti problem s evidentiranjem staža porodilja
Foto: FB / Neira Dizdarević

Porodilje u Kantonu Sarajevo imaju problem s evidentiranjem staža u toku porodiljskog odsustva.

Problem je tehničko-administrativne prirode na relaciji između Porezne uprave FBiH, Zavoda za penziono i invalidsko osiguranje te općina. Sve pobrojane institucije tvrde da nije do njih te jedna drugu pozivaju na odgovornost.

Neira Dizdarević, zastupnica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, uputila je inicijativu Poreznoj upravi Federacije BiH, Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje te Federalnoj i Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove da ispitaju i riješe problem.

Bravo Zmajice! Velika pobjeda ženske reprezentacije BiH u UEFA Ligi nacija

Bravo Zmajice! Velika pobjeda ženske reprezentacije BiH u UEFA Ligi nacija

„Zbog neupisivanja staža za vrijeme porodiljskog odsustva porodilje u KS trpe zaista veliki problem i veliki broj prava ne mogu ostvariti. Ovdje treba također ispitati da li neko od nadležnih svjesno vrši opstrukciju jer problem već predugo traje, a s obzirom na to da je administrativno-tehničke prirode i da se odnosi na relativno mali broj korisnica djeluje prilično nevjerovatno da dosad nije riješen. Vlada KS je dosad učinila najviše na poboljšanju standarda porodilja u cijeloj BiH, vrlo je važno istaći da drugi nivoi vlasti mogu učiniti barem toliko da ne odmažu“, poručila je Dizdarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije