Negatori genocida pokušavaju zasjeniti 11.juli

Fena
Negatori genocida pokušavaju zasjeniti 11.juli
SDA osuđuje odluku ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka da predstavnici ovog ministarstva ne mogu učestvovati u aktivnostima vezanim za organizaciju komemorativnog skupa u Potočarima 11.jula ove godine.

Stoga, SDA traži od svih državnih institucija, pa i od Ministarstva vanjskih poslova BiH, da izvršavaju svoje Ustavom i zakonom propisane obaveze, među koje, kako se navodi,  spada i učešće u organizaciji komemoracije i dženaze u Potočarima.

Poštujemo stav srebreničkih udruženja i načelnika Općine Srebrenica Ćamila Durakovića, koji su predstavnici žrtava genocida, da na komemoraciju nije dobrodošao niko ko negira genocid!

Smisao ove manifestacije  11. jula  je da se sjećamo  i odamo počast žrtvama  genocida, a ne da li će neko biti prisutan ili ne. Na ovaj način negatori genocida pokušavaju zasjeniti taj događaj nekim drugim nebitnim stvarima, kaže se u saopćenju SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije