Nedim Sladić prognozira: Da li će padati snijeg za vikend?

5
Radiosarajevo.ba
Nedim Sladić prognozira: Da li će padati snijeg za vikend?
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu, arhiv

Nedim Sladić, bosanskohercegovački meteorolog, prognozirao je kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima te komentirao da li će u BiH za dane vikenda padati snijeg.

"Intenzivnije padavine narednih dana u Hercegovini (noćas prolazno, pa ponovo petak te naročito subota, kad bi mogle biti nerijetko i obilnije). Najviše padavina prognozira se na jugu Hercegovine.

O snijegu za vikend je još upitno (iskustvom vođen s ovakvim scenarijima prije da u ovakvim situacijama u nižim predjelima neće nego hoće)", napisao je Sladić na društvenim mrežama.

Granična policija BiH uhapsila državljanina Turske zbog krijumčarenja ljudi

Granična policija BiH uhapsila državljanina Turske zbog krijumčarenja ljudi

Intenzivnije padavine narednih dana u Hercegovini (noćas prolazno, pa ponovo petak te naročito subota, kad bi mogle biti nerijetko i obilnije).

Posted by Nedim Sladić on Wednesday, November 16, 2022

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredna tri dana.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro sa prolaznom kišom u jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine, u jutarnjim satima zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Zatim vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

U Sarajevu jutros 11 stepeni, u Mostaru 12: Evo i kad nam dolazi snijeg

U Sarajevu jutros 11 stepeni, u Mostaru 12: Evo i kad nam dolazi snijeg

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. U noći na nedjelju u Bosni i u nizinama može padati susnježica ili snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije