Nedim Sladić otkrio kakve nas vremenske prilike očekuju za Bajram

4
Radiosarajevo.ba
Nedim Sladić otkrio kakve nas vremenske prilike očekuju za Bajram
FOTO: Facebook / Nedim Sladić

Na društvenim mrežama ponovo se oglasio bh. meteorolog Nedim Sladić.

Sladić je objavio kartu prognoziranih temperatura zraka za četvrtak, petak, subotu i nedjelju, odnosno od 20. do 23. aprila 2023. godine.

Što se tiče kiše i padavina, Sladić kaže: "Do 23. znatno manja šansa i više suhih perioda".

Naoružajte se strpljenjem: Duge kolone vozila na ovim graničnim prijelazima

Naoružajte se strpljenjem: Duge kolone vozila na ovim graničnim prijelazima

Podsjećamo vas i na prognozu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U petak, 21.04.2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana se očekuju slabi lokalni pljuskovi, moguća je i slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C. 

U subotu, 22.04.2023., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Tokom noći na nedjelju vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 23°C. 

U nedjelju, 23.04.2023., sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana se očekuje povećanje oblačnosti sa zapada. U poslijepodnevnim satima su mogući slabi lokalni pljuskovi u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije