Nedim Sladić objavio prognozu: Kako vrijeme će biti sutra?

4
Radiosarajevo.ba
Nedim Sladić objavio prognozu: Kako vrijeme će biti sutra?
FOTO: Facebook / Nedim Sladić

Bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić objavio je prognozu za sutra, 13. marta, te uporedio vremenske prilike u BiH i Velikoj Britaniji.

"Bosna i Hercegovina sutra ponovo od 15 do 20 °C, a mi na Otoku se spremamo također za 15 °C, ali za razliku od umjerene Bosne, ovdje uz olujne do orkanske udare juga", napisao je Sladić kratko na Facebooku.

Ranije danas je Federalni hidrometeorološki zavod objavio prognozu do četvrtka.

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

U ponedjeljak sunčano. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 7, dnevna od 13 do 19 °C. 

U utorak sunčano vrijeme uz promjenljivu oblačnost. Tokom noći jače naoblačenje praćeno kišom. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren, na momente pojačan, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeverozapadu zemlje do 13, a dnevna od 15 do 22 °C. 

U srijedu oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U višim područjima i na planinama se očekuje snijeg. U večernjim satima u nizinama centralne i istočne Bosne je moguća susnježica ili snijeg. Poslije pdone prestanak padavina i smanjenje naoblake na sjeverozapadu Bosne, a u ostatu zemlje prema kraju dana ili tokom noći. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Krajem dana i tokom noći u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 12, dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 °C. 

U četvrtak u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne prije podne može biti magle i niske naoblake. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 6, dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije