Nedim Sladić i prognoza: "A u četvrtak računajte na..."

5
Radiosarajevo.ba
Nedim Sladić i prognoza: "A u četvrtak računajte na..."
FOTO: Facebook / Nedim Sladić

Bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić oglasio se i otkrio kakvo nas vrijeme očekuje od četvrtka.

"Veljača-prevrtača na djelu. Ko se zasitio ove prolazne svježine, već sutra je dosta toplije. A u četvrtak računajte na prisutvo termobaričkog grebena, toplotu sa juga Mediterana i proljetnih 15 °C uz obilje sunca. Na sjeveru Bosne mjestimično i do 19 °C", napisao je Sladić na svom Facebook profilu.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za naredna tri dana.

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

10.02.2022 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokve moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14, a na jugu do 16 stupnjeva.

11.02.2022 (Petak)., umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima nešto manje oblačnosti i sunčanije, a tokom dana postupno povećanje oblačnosti. U večernjim satima se očekuju i padavine. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14, a na jugu do 16 stupnjeva.

12.02.2022 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje u Bosni i sa slabim snijegom ili susnježica. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 8, a na jugu do 14 stupnjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije