Nedeljko Čubrilović: Nije dobro što Srbi nemaju legitimnog predstavnika u vlasti FBiH

Radiosarajevo.ba
Nedeljko Čubrilović: Nije dobro što Srbi nemaju legitimnog predstavnika u vlasti FBiH

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da “nije dobro što Srbi nemaju legitimnog predstavnika u organima vlasti Federacije Bosne i Hercegovine”.

"Ukupno za BiH nije dobro da se sada Srbima u Federaciji BiH dešava ono što se ranije desilo Hrvatima prilikom imenovanja njihovih predstavnika u organe vlasti", naveo je Čubrilović danas u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Ističe i da nije dobra poruka formirati jednu vlast na taj način.

"Kritikovali su na svim mjestima kako im neko drugi bira predstavnike, a sada su iskoristili situaciju da nekom drugom izaberu njihovog predstavnika", dodao je Čubrilović. 

Federacija Bosne i Hercegovine dobila je jučer nove čelnike izvršne vlasti, predsjednika i dvoje potpredsjednika.

Novoizabrani predsjednik FBiH je Marinko Čavara, Hrvat po nacionalnosti (Hrvatska demokratska zajednica BiH), a potpredsjednici Melika Mahmutbegović (Stranka demokratske akcije), Bošnjakinja, te Milan Dunović (Demokratska fronta), Srbin.

Slaviša Mihajlović, delegat Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Domu naroda FBiH je kazao da Dunović ne može legitimno predstavljati srpski narod u Federaciji BiH jer njegovu kandidaturu ne podržava većina članova srpskog kluba u Domu naroda.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije