Neće biti protesta poljoprivrednika

Radiosarajevo.ba
Neće biti protesta poljoprivrednika


Predstavnik Udruženja poljoprivrednika Brčko Distrikta BiH Mijo Jakić izjavio je da su poljoprivrednici sa zadovoljstvom primili vijest da je Vlada jutros usvojila Pravilnik o načinu i uvjetima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2011.godinu.

Time će biti omogućena isplata sedam miliona KM podsticaja poljoprivrednicima, te  poljoprivrednici odgađaju  za sutra najavljeni protest.

"Zadovoljni smo što se dogradonačelnik od prvog dana uključio u ovaj naš problem, te je on zahvaljujući njemu i ljudima dobre volje konačno riješen", istakao je Jakić.

Dodao je da će poljoprivrednici poslati i pismeni zahtjev OHR-u u kojem će tražiti da Vlada poljoprivrednike prihvati kao ravnopravne partnere koji će učestvovati u kreiranju Pravilnika, jer kako je naglasio, prema njegovim saznanjima sredstva za podsticaj ove godine iznose pet a ne sedam miliona, jer su dva miliona, kako je rekao, iskorištena za pokrivanje duga iz prethodnog perioda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije