"Ne želim da razumijem": Midhat Kapetanović emotivnom ilustracijom odao počast malenoj Danki

2
Radiosarajevo.ba
"Ne želim da razumijem": Midhat Kapetanović emotivnom ilustracijom odao počast malenoj Danki
FOTO: Facebook / Ilustracija Midhata Kapetanovića

Sarajevski umjetnik i arhitekta Midhat Kapetanović objavio je novu ilustraciju kojom je odao počast ubijenoj djevojčici Danki Ilić iz Bora.

Ilustracija je izazvala snažne emotivne reakcije među građanima i poznanicima, koji su se opraštali od malene djevojčice putem društvenih mreža.

Na ilustraciji se može vidjeti Vučko, simbol Olimpijade u Sarajevu, beogradski Pobjednik i zagrebački Zagi kako sjede zagrljeni i tužni ispred groba. Iznad slike je napisao:

Španski savez kaznio Atletico Madrid zbog istupa navijača sa 20.000 eura!

Španski savez kaznio Atletico Madrid zbog istupa navijača sa 20.000 eura!

"Ne želim da razumijem."

Ovaj izraz dubokog nezadovoljstva i tuge odražava osjećaje mnogih ljudi koji su potreseni tragedijom koja je zadesila djevojčicu Danku.

Podsjetimo, nakon deset dana intenzivne potrage za malenom djevojčicom Dankom Ilić, policija je pronašla dokaze koji su potvrdili da je ubijena. Osumnjičeni, Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50), priznali su ubistvo i trenutno se nalaze u pritvoru.

Prema izvještajima srbijanskih medija, dvojica radnika, koji su tog dana koristili službeni automobil za poslove u Banjskom polju, vozili su izuzetno brzo i udarili djevojčicu koja je očigledno odlutala iz dvorišta.

"Iako je djevojčica stajala nasred puta, oni su naletjeli na nju u punoj brzini. Umjesto da joj pruže pomoć, odlučili su je staviti u gepek automobila. Zatim su odvezli dijete do deponije i ondje je bacili. Prvo su ga zatrpali otpadom, da ne bude uočljivo, a potom su se vratili više puta kako bi dodatno zakopali tijelo", navode srbijanski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije