Ne zaboravite kišobrane: I danas oblačno vrijeme, očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina

0
Radiosarajevo.ba
Ne zaboravite kišobrane: I danas oblačno vrijeme, očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / I danas se očekuje kiša / Ilustracija

U Bosni jutros, 2. juna, preovladava pretežno oblačno vrijeme.

Sunčanije je na području Krajine i Hercegovine.

Danas u Bosni djelomično vedro, u Hercegovini sunčanije prije podne. I dalje se nastavlja period nestabilnog vremena.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Sarajevu djelomično vedro. U poslijepodnevnim satima je moguć prolazan pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

Biometeorološke prilike bit će ugodnije u jutarnjim i prijepodnevnim satima. Manjak svježine i sparno vrijeme u drugom dijelu dana, mogli bi kod osjetljivih osoba dovesti do jačanja tegoba i reakcija poput malaksalosti, dekoncentracije, nervoze, glavobolje. Poslijepodnevni pljuskovi dodatno će remetiti osjet ugode. Poželjno je umanjiti aktivnosti i slojevito se odjenuti.

U subotu, U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U nedjelju, U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije