Ne prestaju reakcije na Kordićeve izjave: "Nismo iznenađeni ni ponašanjem međunarodne zajednice"

7
Fena
Ne prestaju reakcije na Kordićeve izjave: "Nismo iznenađeni ni ponašanjem međunarodne zajednice"
Arhiv / Dario Kordić

Monstruozne izjave i poruke u video snimku presuđenog ratnog zločinca Daria Kordića su krajnje ozbiljna prijetnja svakom normalnom dobronamjernom čovjeku i zdravom razumu - poručili su iz Saveza RVI paraplegičara Federacije BiH.

Ističu da ne reagovati adekvatno na ovakvo zlo, samo po sebi znači zločin. Također, podržavati, opravdavati na bilo kakav način i bilo s čije strane, znači činiti veći zločin i biti veći zločinac, istakli su.

"Izostanak odgovarajuće reakcije na ovakve i slične zločine i zločince od strane domaće javnosti općenito, domaćih i međunarodnih institucija, svih i nevladinog sektora, doveo nas je u stanje da se krvnici-zločinci poput Kordića afirmativno nameću pogotovo u percepciji njihovih sunarodnjaka dolazećih generacija kojima se zlo čineći drugom predstavlja - znači, biti 'narodni heroj' nažalost", navodi ovaj savez u saopćenju za javnost.

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Ocjenjuju da su međunarodne institucije zadužene za provedbu Dejtonskog sporazuma svojim politikama najviše doprinijele ovakvom stanju.

"Negiranje genocida, veličanje i odlikovanje ratnih zločinaca, otvoreno pozivanje na uništenje države BiH, sve to do danas za takozvane međunarodne institucije nije bilo dovoljno da to nazovu čak ni pravim imenom, a kamoli da u okviru njihovih ovlaštenja sankcionišu ovakvu vrstu fašizma", stav je Saveza RVI paraplegičara FBiH.

Poručuju kako nisu iznenađeni ni "ponašanjem monstruma, osuđenog ratnog zločinca Kordića, niti ponašanjem međunarodne zajednice".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije