Ne počinje suđenje Novaliću i drugima već je ročište Zolaku za mjere zabrane

Patria
Ne počinje suđenje Novaliću i drugima već je ročište Zolaku za mjere zabrane
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sud BiH

U Sudu BiH u 13 sati zakazano je ročište za prijedlog mjera zabrane Aleksandru Zolaku direktoru Agencije za lijekove BiH koji je jedan od osumnjičenih u aferi "Respiratori", najavljeno je na stranici Suda BiH.

S obzirom da je naveden predmet Novalić i drugi, neki mediji objavili su da počinje suđenje u tom slučaju, što su demantirali advokati osumnjičenih iz tog slučaja.

U petak je iz Tužilaštva BiH za Patriju potvrđeno da je Zolak ispitan u svojstvu osumnjičenog, te da istraga još uvijek traje. 

Dakle, u ovoj fazi niti postoji optužnica Tužilaštva BiH niti je ona proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje niti ima ikakvog suđenja u predmetu "Respiratori".

Tužilaštvo BiH je za Zolaka prema Sudu BiH uputilo prijedlog za određivanje određenih mjera zabrane. 

Podsjetimo, jučer je jedna bh. novinska agencija najavljujući današnje ročište Aleksandru Zolaku izvijestila da počinje suđenje Fadilu Novaliću, Fikretu Hodžiću i Fahrudinu Solaku koji su osumnjičeni u ovom predmetu. 

Tu informaciju prenijela je većina medija u našoj zemlji, no radi se o dezinformaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije