'Ne obaziremo se na delegaciju iz RS-a'

Radiosarajevo.ba
'Ne obaziremo se na delegaciju iz RS-a'
/ FOTO: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba

 

Dobrovoljačka ulica u Sarajevu - kao i cijeli potez od Grbavice i skretanja s Vraca - od jutros je pod policijskom prismotrom. Podsjećanja radi, jutros se očekuje dolazak delegacije iz Republike Srpske koja obilježava 21. godišnjicu od događanja u Sarajevu 2. i 3. maja 1992.

Istovremeno, jutros su se na ovoj lokaciji, okupili i pripadnici Zelenih beretki. Njih tridesetak jutros je položila vijence i cvijeće, prije dolaska delegacije iz RS-a, javlja ekipa portala Radiosarajevo.ba, koja je na licu mjesta.

Dževad Topić Topa, nekadašnji zapovjednik Vojne policije u Sarajevu, novinarima je kazao kako oni ne namjeravaju praviti probleme. Okupljaju se na istom mjestu na kojem se okupljaju već 21 godinu, tradicionalno.Iz RS-a, pak, dolaze tek četvrtu godinu...

"Ne obaziremo se na delegaciju iz Republike Srpske, uopće. Nikakvih incidenata neće biti. mi smo došli odati počast poginuloj djeci i borcima", dodao je.

Naša ekipa javlja da su iz RS-a put Sarajeva krenula tri autobusa u kojima je nešto više od 100 ljudi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije