NB: Država BiH mora sankcionisati organizatore promocije filma o Draži Mihailoviću

Radiosarajevo.ba
NB: Država BiH mora sankcionisati organizatore promocije filma o Draži Mihailoviću
Foto: Nezavisni blok / Nezavisni blok

Sinoćnju promociju filma o Draži Mihailoviću, u organizaciji stranke Ujedinjena Srpska Nenada Stevandića, u Prijedoru Nezavisni blok smatra sramotom i još jednom uvredom za žrtve.

Film o Draži Mihailoviću: Četnici se okupili u prijedorskom pozorištu!

„Paradiranje u četničkim uniformama, noseći fotografije Mihailovića, ali i još jednog ratnog zločinca - Ratka Mladića, javna je bruka, antidemokratski i anticivilizacijski čin koji potvrđuje nuždu da Visoki predstavnik nametne zakon o negiranju genocida i ratnih zločina“, navodi se u saopćenju Nezavisnog bloka.

Također, pozivaju ministra sigurnosti, institucije za provođenje zakona i Tužilaštvo BiH da hitno reagiraju i sankcionišu organizatore i skupove koji evidentno je šire mržnju i vraćaju nas u vrijeme straha i sukoba.

„Ovaj Nenad Stevandić, državni zastupnik, i koalicioni saradnik Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, organizator promocije ovog sramnog pamfleta, politička je kreatura koja može egzistirati samo u živom blatu etničkih podjela i korupcije, a što je mantra vladajuće koalicije, čiji je Stevandić priljepak“, izjavio je generalni sekretar Nezavisnog bloka Edib Smolo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije