Navijački neredi u centru Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Navijački neredi u centru Sarajeva
/ Foto: Samir Cacan/Radiosarajevo.ba


U Sarajevu je danas došlo do tuče između navijača FK Željezničara i slovenskog FK Maribora. Navodno su se svemu priključili i građani Sarajeva.

Dželaludin Muharemović o incidentu u Sarajevu

Kako je za Radiosarajevo.ba izjavio Irfan Nefić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u utorak oko 11.30 je ispred Katedrale (u Štrosmajerovoj ulici u Sarajevu) došlo do narušavanja javnog reda i mira.


Foto: Agencija Anadolija

„Policijski službenici su na terenu. Više informacija ćemo imati kasnije“, rekao nam je Nefić.

Doznajemo da je privedeno nekoliko navijača Maribora.

"Nemamo informacija da je neko od učesnika tuče povrijeđen, ali možemo reći da su naša dva policijska službenika lakše povrijeđena te da je oštećeno  službeno vozilo", rekao je Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo

Prema izjavama s terena, s Violama su se sukobili prvo građani Sarajeva, a okršaj je bio 'žestok'. Navodno su letjele čaše i stolice, a pojedinci navode i ozbiljnije prekršaje: povlačenje vatrenog oružja. Tek potom su stigli i navijači  Željezničara.

Naš reporter na licu mjesta dobio je nezvanične informacije da su navijači Maribora počeli skandirati 'nož, žica, Srebrenica'. Radiosarajevo.ba podsjeća da su navijači Rukometnog kluba Maribor u februaru ove godine, kada su igrali protiv RK Gradačac, skandirali istu parolu.

Ovi sukobi bili su relativno neočekivani s obzirom na mirno gostovanje pristalica bh. prvaka u Mariboru, koje je proteklo bez većih izgreda. No, čini se su navijačke strasti u Sarajevu uzburkane nakon plakata koje su bugarski navijači (Levski) izradili pred utakmicu sa FK Sarajevom.

Podsjećamo, FK Željezničar večeras igra kvalifikacionu utakmicu Lige prvaka, revanš protiv Maribora, a Sarajevo protiv Levskog u četvrtak.

U neredima na Grbavici povrijeđeno 6 Dalmatinaca

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije