Navijači se sukobili i u Domu zdravlja

Radiosarajevo.ba
Navijači se sukobili i u Domu zdravlja


Navijači Željezničara i Borca sukobili su se jučer u blizini Donjeg Vakufa, a u incidentu je teže ozlijeđeno nekoliko osoba. Lešinari i Manijaci potukli su se u naselju Oborci, a pomoć povrijeđenima ukazana je u Domu zdravlja Donji Vakuf.

Oko 14 sati izbio je sukob između navijačkih grupa Manijaci i Lešinari, odnosno pristalica Željezničara i Borca, koji su putovali na utakmice 24. kola u Prijedoru protiv Rudara, odnosno Sarajevu protiv Olimpica.

"Pored policijskih ophodnji iz Donjeg Vakufa i Travnika, koje su bile angažirane na pratnji i poduzimanju mjera na sprečavanju incidenata, na lice mjesta su upućene dodatne snage Jedinice za potporu MUP-a KSB/SBK. Događaj je stavljen pod kontrolu, a osim materijalne štete, ozlijeđena su dva policijska službenika i jedan navijač", saopšteno je iz MUP-a SBK, javile su Nezavisne.com.

Međutim, iz Doma zdravlja u Donjem Vakufu potvrđeno je da su imali pune ruke posla.

"Mobilizovali smo sve naše ekipe i medicinsko osoblje kako bi svima ukazali pomoć. One za koje smo procijenili da su ozbiljnije povrijeđeni prebacili smo u Travnik i Bugojno. Ne znam tačno koliko smo pacijenata primili, više od deset sigurno, pretpostavljam oko 30. Većina je imala povrede glave, slomljene prste na rukama i slično", rekla je medicinska sestra u Domu zdravlja Donji Vakuf.

Sagovornica je potvrdila da se nekoliko pacijenata - huligana čak i prilikom ukazivanja prve pomoći pokušalo obračunati međusobno.

"Morali smo ih razdvajati u odvojene prostorije i u Domu zdravlja, jer su se neki pokušali potući i kada su dovezeni. Pojedince nismo mogli kontrolisti pa smo zatražili pomoć policije", prepričala je medicinska sestra.

U tuči je učestvovalo više od 100 huligana ove dvije navijačke grupe.

"Prepričali su mi da je izgledalo kao da je tuča dogovorena, s obzirom da su neki bili naoružani drvenim palicama i drugim sličnim rekvizitima. Mislim da je neko od navijača bacio suzavac ili dimnu bombu, što je izazvalo još veću pometnju", tvrdi jedan navijač koji je privatnim automobilom naknadno stigao na mjesto događaja.

Policija je nakon incidenta spriječila odlazak navijača u Prijedor i Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije