Nastavlja se Miholjsko ljeto: Temperature do 28 stepeni, objavljena prognoza do četvrtka

6
Radiosarajevo.ba
Nastavlja se Miholjsko ljeto: Temperature do 28 stepeni, objavljena prognoza do četvrtka
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Miholjsko ljeto u Sarajevu

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 5; Bugojno 10; Bihać, Ivan Sedlo, Livno 11; Sanski Most, Sarajevo, Zenica 12; Široki Brijeg 13; Tuzla 14; Mostar, Neum 20; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 6 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni dio prijepodneva preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 28 °C.

Mario, glumac magične misli

Mario, glumac magične misli

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 22 °C

Biometeorološka prognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropati također neće imati jačih tegoba, ali bi tokom jutarnjih sati trebali biti oprezniji i primjereno se odjenuti, zbog nižih temperatura u odnosu na ostatak dana. Preporučuje se boravak na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina.

Nedim Sladić obradovao građane BiH novom prognozom

Nedim Sladić obradovao građane BiH novom prognozom

U ponedjeljak 2. oktobra - sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne je moguća magla. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 22 do 27, na jugu do 29 °C. 

U utorak 3. oktobra - pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 24 do 30 °C. 

U srijedu 4. oktobra - jutro pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 21 do 26, na jugu do 29 °C. 

Očekuje li nas idilična jesen? Bh. meteorolozi objavili prognozu do 10. oktobra

Očekuje li nas idilična jesen? Bh. meteorolozi objavili prognozu do 10. oktobra

U četvrtak 5. oktobra - umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su mogući u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 25, na jugu do 28 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije