Nastavak rasprave o Nacrtu izmjena i dopuna Krivičnog zakonika RS-a planiran je danas

1
Radiosarajevo.ba
Nastavak rasprave o Nacrtu izmjena i dopuna Krivičnog zakonika RS-a planiran je danas
Foto: BHRT / Klub Bošnjaka u NSRS

Zastupnici u Narodnoj skupštini RS-a (NSRS), prekinuli su jučerašnje zasjedanje, a nastavak sjednice bit će nastavljen danas raspravom o Nacrtu izmjena i dopuna Krivičnog zakonika RS-a.

Podsjetimo da nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS-a propisana su krivična djela klevete i neovlaštenog objavljivanja i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka.

Zastupnici će razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija RS-a. Bit će razmatrano obavještenje o nekim pojavama od interesa za ostvarivanje ustavnosti i zakonitosti.

Vlada FBiH planira povećanje privrednog rasta do 2026. godine

Vlada FBiH planira povećanje privrednog rasta do 2026. godine

Mnogi zastupnici opozicije su jučer, 21. marta, kazali da nisu ozbiljno shavili najave Milorada Dodika da će uvesti sankcije za klevetu.

Sjednica Narodne skupštine RS-a bit će nastavljena danas u 10 sati.

Podsjetimo također, da bi se izmjene i dopune Krivičnog zakonika RS-a odnosile na sve novinarke i novinare u Bosni i Hercegovini, ne samo na one sa sjedištem u bh. entitetu RS-u.

Nakon najave izmjena zakona kojim se kriminalizira kleveta, razni mediji su upitali zvaničnike šta će biti sa izjavama Milorada Dodika i sa konstantnim uvredama koje upućuje novinarima širom Bosne i Hercegovine i da li bi on bio sankcionisan ovim zakonom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije