Nastavak bure na komemorativnoj sjednici: Čovjek se obratio i za govornicom

O. K., A. Si.
Nastavak bure na komemorativnoj sjednici: Čovjek se obratio i za govornicom
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Incident na sjednici

Danase se u Sarajevu održava zajednička komemorativna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Sarajeva i općinskih vijeća s područja Kantona Sarajevo povodom Dana sjećanja na poginule građane Sarajeva u periodu 1992.-1995. godina i 26. godišnjice stradanja sugrađana na pijaci Markale.

Kako smo već javili, na samom početku sjednice dogodio se incident kada je ustao jedan gospodin i počeo se obraćati prisutnima. 

Tokom obraćanja predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Mirze Čelika, on je ustao i počeo pričati. Sjedio je u publici, a onda se ustao i počeo se obraćati okupljenima.

"Mi moramo znati ko nas je pobio, ko je pobio ove ljude. Nismo mi sami sebe pobili. Agresor nas je gađao granatama, naši građani se nisu sami granatirali", kazao je je on.

Nakon što je završio prvi govor, pustio je još jednog govornika na bini da kaže svoje, a onda se i sam popeo na binu.

Tad smo saznali da se čovjek zove Jasmin Šaljić, a on je dopredsjedavajuci općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo.

"Čega vas je strah, građani", poviknuo je s bine.

Ponižavate žrtve, nećete da kažete ko nas je ubijao, sram vas bilo, nastavio je čovjek kojem je zasmetalo to što se, kad se obilježava godišnjica, koristi termin "nastradali", a ne ubijeni.

Pa nisu nas ubijali Marsovci, već četnici, zavikao je: "Neka je stid onih ljudi koji ovo vode."

Nakon što je završio, u tišini se povukao s bine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije