Naši vojni policajci iz Afganistana dolaze sutra

Radiosarajevo.ba
Naši vojni policajci iz Afganistana dolaze sutra

Nakon što je odgođen današnji dolazak pripadnika Vojne policije Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) iz Misije ISAF  iz Afganistana, najavljeno je da će oni  stići sutra, potvrđeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

Doček pripadnika vojne policije Oružanih snaga BiH iz misije u Afganistanu bio je najavljen danas za 16.30 sati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. 

Glasnogovornica Ministarstva odbrane BiH Uma Sinanović jutros  je rakla da nisu poznati razlozi prolongoranja njihovog dolaska.

Međutim, još uvijek nije utvrđen tačan termin slijetanja aviona u Sarajevo sa pripadnicima Vojne policije iz Afganistana , pa su iz Ured za odnose s javnošću MOBiH napomenuli da će naknadno pripremiti nformaciju koju će proslijediti medijima, javlja Fena.

Jedinica vojne policije OSBiH je provela devet mjeseci u Misiji ISAF u okviru 115. Bojne vojne policije Nacionalne garde Marylanda - SAD. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije