Naša stranka: Tarik Haverić ipak neće iskoristiti pravo na bijeli hljeb

Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Tarik Haverić ipak neće iskoristiti pravo na bijeli hljeb

Tarik Haverić neće primati tzv. bijeli hljeb kao bivši zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, saopćeno je jutros iz Naše stranke.

Haverić je, piše u saopćenju, odmah po isteku mandata više puta tražio od nadležnih kantonalnih službi rješenje o prekidu radnog odnosa, ali zbog odugovlačenja formiranja vlasti (konkretno, zbog neformiranja Komisije za imenovanja) - on to rješenje nije dobio.

Predrag Kojović za Radiosarajevo.ba: Šta je ustvari 'bijeli hljeb'

Tarik Haverić se bez rješenja nije mogao vratiti u stalni radni odnos na Fakultetu političkih nauka u Zenici. Nakon januara, kada mu Kanton Sarajevo prekine radni odnos, on se vraća ranijem radnom mjestu.

Također, on se odriče naknade koju mu je dodijelila Komisija za imenovanja, te obavještava javnost, da u skladu s politikama Naše stranke, neće koristiti pravo na „bijeli hljeb“, piše u saopćenju Naše stranke.

O specifičnosti Haverićevog zahtjeva portal Radiosarajevo.ba izvještavao je i jučer.

''U Skupštinu Kantona Sarajevo stigao sam s Univerziteta u Zenici, kad mi je mandat istekao, nisam imao rješenje o prestanku radnog odnosa. Ideja je bila da se izbjegne nekorektnost prema matičnoj kući tako da, dakle, nije riječ, o dobijanju novca po osnovu prava na ''bijeli hljeb'' već o statusu odnosno penziono - zdravstvenom osiguranju'', kratko je pojasnio profesor Haverić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije