Naša Stranka: Peticija za smanjenje primanja općinskih funkcionera

Radiosarajevo.ba
Naša Stranka: Peticija za smanjenje primanja općinskih funkcionera

Općinski odbor Naše stranke Novo Sarajevo danas je upriličio potpisivanje peticije za smanjenje primanja vijećnicima u Općinskom vijeću Novo Sarajevo u korist socijalnih programa, javlja Fena

Građani su peticiju danas mogli potpisati na lokalitetima "Hoše komerc" na Socijalnom i na mostu "Ars Aevi" - Vilsonovo šetalište.

''Akcija potpisivanja peticije u organizaciji Naše stranke je u svrhu zahtjeva preispitivanja odluke Općinskog vijeća o usklađivanju koeficijenata i povećanja plaća Predsjedavajućeg općinskog vijeća, Zamjenika Predsjedavajućeg, Općinskog Načelnika, savjetnika, pravobranilaca i zamjenika pravobranilaca od 25.04.2013., te ostanka vijećnićkih paušala na istom nivou'', kazala je Barbara Peleš Stroil, predsjednica Općinskog odbora Naše stranke Novo Sarajevo.

Prostim riječima želimo reći da smo protiv enormnog povećanja plaća svima gore navedenim čije su plaće povećane za 100% što će Budžet Općine Novo Sarajevo samo u ovoj godini opteretiti za oko 210.000, 00 KM! Dodala je da Naša stranka glasala protiv te odluke i da je do sada prikupljeno oko 200 potpisa. 

Akcija se nastavlja i sutra. Potpisivanje peticije će najprije od 10.00 do 13.00 biti organizovano na pijaci "Grbavica", a zatim od 17.00 do 20.00 na mostu "Ars Aevi".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije